De veranderende rol van HR

strategisch partner in organisatieontwikkeling

Een keer per jaar een beoordelingsgesprek en een HR-professional die zich enkel nog bezighoudt met eendimensionale zaken als functiehuizen, openstaande vacatures vullen, ziekteverzuim, disfunctioneren en verloop. Daar win je de race niet meer mee. Veel typische HR taken, zoals ontwikkeling, doorstroom en werven van de juiste medewerkers zitten inmiddels in de lijn. Daarnaast is HR veel tijd kwijt aan de personeels- en salarisadministratie , verzuim, wet- en regelgeving. Tijd voor verandering. 
Er wordt – blijkt uit gedegen onderzoek en benchmarking – steeds meer de behoefte naar een strategische rol van de HR-professional. Workforce management en formuleren en in gang zetten van beleid hebben prioriteit.
We moeten stoppen met het jaarlijkse ritueel van functionerings- en beoordelingsgesprekken. De HR-cyclus is een papieren tijger. Maar wat komt ervoor in de plaats?
Goed personeel is van groot strategisch belang voor iedere organisatie. In aantallen, in kwaliteiten, in flexibiliteit en in kosten. Welke mensen hebben we straks nodig, wat is er dan beschikbaar en hoe lossen we de mogelijke gaten op? Dat is de essentie van strategisch HR-beleid. Wat zijn de essentiële bouwstenen voor het opstellen van een strategisch HR-beleid voor uw organisatie? Hoe strategisch werkt HR al in uw organisatie? En hoe levert HR echt toegevoegde waarde?
Eduterim heeft het antwoord op al deze vragen en op de vragen waar we gezamenlijk de antwoorden voor gaan vinden. Nieuwsgierig, geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met ons op.