Zoek verbinding!

strategisch partner in organisatieontwikkeling

Het coronavirus tast je bedrijf aan en vraagt om snelle en effectieve beslissingen. Houd het team dat verspreid werkt bij elkaar met live nieuwsupdates en notificaties. Moet je iets delen met slechts een deel van het team? Daarvoor creëer je eenvoudig privé- of groepschats.

Snelle en effectieve communicatie met je teams is nu belangrijker dan ooit. Communiceer top-down berichten op een heldere manier, deel belangrijke up-dates in real-time en betrek je mensen nu ze het hard nodig hebben.

Tips voor jouw crisiscommunicatieplan

ZORG VOOR BEVESTIGING EN ZICHTBAAR LEIDERSCHAP

Door middel van persoonlijke updates vanuit jouw leiderschapspositie kun je gepaste top-down communicatie toepassen met een persoonlijke touch. Maak hierbij slim gebruik van videoberichten.

GEEF MEDEWERKERS HET DIRECTE TELEFOONNUMMER VAN HR 

Als medewerkers of hun familieleden direct beïnvloed zijn door het COVID-19 virus is bellen de snelste manier voor hen om jouw bedrijf te bereiken zodat ze hun situatie persoonlijk kunnen bespreken.

BIED CONCRETE ACTIEPUNTEN ZOALS:

  • Wat wordt verwacht van medewerkers in deze situatie?
  • Zullen shifts of veiligheidsvoorschriften worden aangepast?
  • Wat moeten medewerkers doen als ze moeten zorgen voor een ziek familielid of zelf ziek worden?
  • Wat moeten medewerkers doen als hun kinderen thuis zitten en dit voor een logistiek probleem zorgt met betrekking tot het uitvoeren van hun werk?