boek:Chainging®

strategisch partner in organisatieontwikkeling

In 2023 is het boek ‘Chainging®’ uitgekomen. Hieronder is de inleiding van het boek te lezen. Wil jij ook in het bezit komen van dit boek? Deze is – naast de diverse boekhandels – te koop via ons. Laat het ons weten.

Inleiding

Na het lezen van deze inleiding dien je voor  jezelf te bepalen of je dit boek verder wilt lezen of niet. Wanneer je denkt dat dit boek de oplossing is voor al jouw problemen en uitdagingen dan zou ik nu stoppen met lezen. Dit boek is namelijk geen methode of theorie die je één op één kunt toepassen. Veel boeken beschrijven theorieën en methoden waarbij geacht wordt dat je die op de letter nauwkeurig dient toe te passen om te slagen. Ik noem dat in dit boek het ‘veramerikaniseren’. Echter gaat men bij al deze methoden en theorieën voorbij aan het feit dat elke individueel persoon en dus ook een groep mensen die samen werken, leven of anderszins met elkaar zijn verbonden verschillend zijn. Het gedrag van een individueel persoon ontwikkelt zich door zijn ‘ervaringsrugzak’ die hij bewust en onbewust gevuld heeft tijdens zijn levensreis. De dynamiek en cultuur van een groep mensen en dus ook binnen een organisatie of bedrijf – naast de leefomgeving, familie en gezin – wordt gevormd door al deze individuele mensen. Dit is dan ook mede de reden dat zo’n 70 tot 90% van de veranderingen en innovaties mislukt. Een mooie uitspraak die mij bij blijft is die van Einstein. ’Problemen die zijn ontstaan door een bepaalde manier van denken kunnen niet worden opgelost door dezelfde manier van denken’. Verder hierop inzoomend en koppelend aan mijn denken en mijn gevulde ervaringsrugzak vertaal ik dit naar gedrag. Daar ik denk dat ieder persoon, zijn gedrag is.  Terugkoppelend naar de uitspraak van Einstein kom ik tot mijn volgende uitspraak, die ik verderop in het boek zelfs nog verder zal uitbreiden: ‘uitdagingen, veranderingen en innovaties kunnen alleen succesvol slagen wanneer men open staat voor gedragsontwIKkeling’. Ik spreek bewust van gedragsontwIKkeling en niet van gedragsverANDERing, daar dit vaak op een negatieve manier wordt ervaren alsof je iets dient aan te passen dat niet goed is. Daarnaast kun je nooit tot in de essentie  veranderen vanwege jouw ervaringsrugzak, maar kun je  je wel verder ontwikkelen, de basis van jouw zijn, blijft daarbij in takt. Alleen jij kunt je eigen gedrag ontwikkelen (gedragsontwIKkeling ), het gedrag van anderen kun jij niet veranderen (gedragsverANDERing). Je kunt anderen wel voedingstoffen geven om tot verdere ontwikkeling te komen. Dat is trouwens tevens de essentie van dit boek. Dit boek is namelijk bedoeld om je aan het denken te zetten, om jou te inspireren. Dit boek dient als bron en voedingsbodem voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wetende dat elk individu en elke samenstelling van een groep verschillend is, hoe kun je dan tot een succesvolle verandering of ontwikkeling komen? Hoe ga jij plezier beleven in jouw leven, als individu, als onderdeel van een groep of team, als onderdeel van je (leef)omgeving, als onderdeel van de organisatie of het bedrijf waar je werkt? Hoe word en blijf jij bevlogen en gaat jouw leven bruisen? Hoe kun je binnen een organisatie iedereen bevlogen krijgen, maar wel dat een ieder dicht bij zichzelf kan blijven, zodat je kunt komen tot een succesvol en bruisende organisatie of bedrijf?

Ik hoop dat dit boek je voldoende voeding geeft om verbinding – chain –  te vinden, je bevlogenheid aan te wakkeren – changing -, als individu als onderdeel van een groep of team.
Is dit wat Chainging® is? Nee. Chainging® is zoveel meer dan dat en staat voor zoveel meer. Dit is echter niet in een inleiding te beschrijven. Je dient hier het hele boek voor te lezen, zodat je de essentie begrijpt achter Chainging®. Echter zal je na het lezen nog steeds geen definitie kunnen geven voor het woord. Wat dat betreft is Chainging® net als de essentie van dit boek. Geen theorie of methode die je zo kunt toepassen, maar een deel van mijn ervaringsrugzak die ik met je deel en dient als voedingsbodem voor verdere ontwikkeling.

Dit boek kan daardoor warrig overkomen en misschien is dat ook wel mijn bedoeling. Ik hou namelijk niet van vaste methoden en theorieën.  Ik ben zelf iemand die zich vol zuigt met informatie en vervolgens kijk of ik dit kan aanhaken als schakel – chain – voor mijn eigen ontwikkeling – changing – en die van  groepen, teams en organisaties waar ik werk. Ik ben constant op zoek naar verbindingen. Ik begrijp dat dit voor veel mensen eng is, doordat je hierdoor zaken dient los te laten. Dat zaken niet zo omkaderd – in-the-box – blijken te zijn als je zou willen. Nee, ik denk niet out-of-the-box, maar  zonder boxen. Ik begrijp dat hetgeen dat je nu bent en doet voelt als een warme deken – ook al weet je dat je niet altijd het goede doet of alles wat je doet even prettig is – en wanneer je deze van je afgooit je je naakt en koud voelt.
Wil jij echter bevlogen zijn en blijven zal je op zoek moeten gaan naar engagement (bevlogenheid), anders zal het hoogst haalbare  satisfaction (tevredenheid) zijn, wat elke ontwikkeling in de weg zal zitten.
Wanneer je dit laatste prettig vindt en accepteert, raad ik je aan dit boek niet verder te lezen. Echter wil jij je reis starten of vervolgen en wil je persoonlijk verder groeien en/of jouw leef- werkomgeving ontwikkelen lees dan vooral verder en ‘vlieg mee’ en raak of blijf bevlogen met dit mooie boek.

I.R. Visje

Een ontwikkeling, verandering of innovatie – changing – duurzaam maken kan alleen met de juiste samenstelling van een team. Een ketting – chain – is namelijk zo sterk als de zwakste schakel. I.R.Visje, chainging®