Chainging®

interim experts binnen onderwijs

Een ontwikkeling, verandering of innovatie – changing – duurzaam maken kan alleen met de juiste samenstelling van een team. Een ketting – chain – is namelijk zo sterk als de zwakste schakel.
– Chainging® –

Chainging® is ontstaan uit de woorden Chain (ketting) en Changing (veranderen). Chainging® houdt in dat elke ontwikkeling niet op zichzelf staat. Een ontwikkeling geeft altijd (indirect) meer ontwikkelingen, veranderingen en gevolgen dan de eigenlijke ontwikkeling die je voor ogen had. Dat komt omdat alles met elkaar in verbinding staat. Chainging® neemt je mee op reis in deze gedachtengang en bewustwording. Chainging® heeft als doel om je aan het denken te zetten, om je bewust te laten worden van de verschillende mechanismen waar je bij ontwikkelingen mee te maken krijgt en dat gedrag de belangrijkste input levert of een ontwikkeling succesvol zal zijn. Chainging® wil daarnaast bijdragen aan een leven – privé en werk – dat in balans is. Waarbij genieten, bevlogenheid, energie en geluk kernwoorden zijn.

Chainging® maakt een verbinding met gedrag, leiderschap, the-backpack-of-life (ervaringsrugzak), communicatie, ‘ik en de ander, de ander en ik’, olifantenpaden, HPO, strategische talentontwikkeling, ‘de reis naar binnen’, TA, engagement, jobcrafting, no-box-at-all, de emotionele bankrekening, strategisch HRM, ‘life balance’, keuzes maken, scenario denken, professionele cultuur, werkdruk, strain etc.

Chainging® gaat niet over verANDERen maar over ontwIKkelen.

Chainging® gaat niet over management maar over leiderschap.

Pas als je veranderen als ontwikkelen gaat zien, is er groei. (I.R.Visje)

Chainging® gaat dus niet over verandermanagement, maar over leiderschapsontwikkeling.