Energie, passie en plezier!

strategisch partner in organisatieontwikkeling

…….het team is uitgeblust, heeft geen puf meer om met de nieuwe ontwikkelingen mee te gaan en zijn moe en lusteloos. Naar hun idee moeten ze aan de zoveelste verandering mee gaan werken en daar hebben ze totaal geen zin in……..

Helaas gaan veel leiders ervan uit dat er programma’s geïmplementeerd moeten worden om medewerkers te ‘verANDERen’. Er is niets inspirerends aan ‘geprogrammeerd’ worden. Geen wonder dat zoveel programma’s falen en dat leiders hun geduld verliezen! Ze stappen over van het ene naar het andere programma, op zoek naar het wondermiddel dat alles en iedereen beter zal maken.

Mensen die met passie en energie over hun werk praten, weten vaak ook anderen weer te enthousiasmeren en mee te krijgen in positiviteit.
Een bron van inspiratie is voor Eduterim de vismarkt in Seattle.
In eerste instantie een vismarkt zoals alle anderen, stinkende vis en koude koelingen. Dat vonden de medewerkers van deze vismarkt ook. Ze stonden dagenlang van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de stank en kou. Op een gegeven moment waren ze er klaar mee. Ze veranderden hun werkhouding radicaal en bedachten te gaan spelen met hun producten, hun publiek en collega’s. Nog altijd heeft dit een zeer positieve invloed op hen. Ze creëerden een nieuwe filosofie: de Vis!-filosofie. Vandaag de dag komen er nog steeds bussen vol met bezoekers om van deze visverkopers te leren hoe zij met passie en energie aan het werk zijn.

Het succes van deze filosofie schuilt in vier elementen:

  • Spelen: Het leven is te kort om somber te zijn. Energie uit je werk halen, heeft alles met spelen te maken. Spelen is menselijk, brengt plezier, bevordert de spontaniteit en creativiteit.
    Hoe je gaat spelen, bepaal jezelf (en samen).
    Je moet je vrij voelen om het op je eigen manier te doen. Dat vraagt vertrouwen in jezelf en in anderen.
    Door te spelen, tover je een glimlach op je eigen en andermans gezicht.
  • Ze blij maken: Iemand blij maken, zijn dag goed maken, zit ‘m in kleine dingen. Laat zien dat je je betrokken voelt. Focus je op die ene persoon. Observeer en bepaal welke aandacht en in welke vorm voor hem op dat moment belangrijk is. De mogelijkheden daartoe zijn er altijd en op ieder moment! En je geeft er net iets meer mee, dan men van je verwacht.
  • Erbij zijn: Natuurlijk kan niet iedereen je beste vriend zijn, maar geef hem toch dat gevoel dat je er helemaal voor hem bent. Je voorkomt ermee dat belangrijke kansen door je vingers glippen. Geef aandacht! Wees aanwezig!
  • Je houding kiezen: Je bent zelf verantwoordelijk voor de houding die je kiest! Laat je de dingen aan je knagen totdat ze al je vreugde hebben ontnomen? Of maak je het beste van elk moment, ongeacht de omstandigheden? Met de houding die je kiest, beïnvloed je je omgeving. Door de juiste houding te kiezen, bepaal je dus ook wat je van je omgeving terugkrijgt. Klaag minder! Geniet meer!

Deze elementen zijn goed in te zetten bij het beter laten functioneren van een team. In een korte tijd kunnen de medewerkers weer vanuit een positieve houding aan het werk.

Belangrijk om te weten!

De Vis! filosofie is GEEN programma dat kan worden opgelegd of afgedwongen. Het is geen manier om anderen ‘beter te maken’. Het is geen middel om problemen zoals gebrek aan vertrouwen of verantwoordelijkheid te verbergen. Het is geen wondermiddel. Het gebeurt niet van de ene op de andere dag.
Het duurt heel lang om culturen, organisaties etc. te creëren. Er is tijd nodig om ze te veranderen en vernieuwen. De taal van Vis! helpt het gesprek over verandering op gang te brengen.

Vis! herinnert u aan de mogelijkheden die u in uw leven kunt creëren. Het biedt medewerkers een gemeenschappelijk doel en het creëert een gemeenschappelijke basis voor begrip.

Eduterim kan de Vis! filosofie in diverse trainingen aanbieden.
De minimale tijd die wij hanteren voor een training is een uur.

Voor meer info en de kosten kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Vis! is een uitnodiging GEEN verplichting!

Er zit een groot verschil tussen commitment hebben aan Vis! en voorschrijven hoe het moet gebeuren!